سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دپوی سنگین شیرخشک

از دپوی سنگین شیرخشک تا ممنوعیت آسیب‌زایی جلوگیری از صادرات

رئیس انجمن شیر و صنایع غذایی ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر کشور تولیدکننده شیرخشک است، می‌گوید؛ تا سال گذشته صادرات شیرخشک ممنوع بود و امسال واحدها با دپوی سنگین شیرخشک مواجه شدند با این وجود کارخانجات شیر را از دامداران خریداری کرد و تبدیل به پودر می‌کنند که این مسئله موجب دپو شدن سرمایه واحدها شد و آنها خواستار صادرات شدند.

از دپوی سنگین شیرخشک تا ممنوعیت آسیب‌زایی جلوگیری از صادرات

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی؛ جاوید عباسی| یکی از عمده نگرانی‌های تولیدکنندگان در کشور نداشتن بازار فروش محصولات تولیدی است، بماند که یک مجموعه برای رسیدن به تولید با چه چالش‌های مواجه می‌شود اما پس از رسیدن به مرحله تولید به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب بخش جدی از مشکلات تولید در بحث فروش و بازاریابی است.

از همه مهم‌تر اینکه ماده تولیدی در عین حال که برای کشور امری ضروری است اما فسادپذیر بوده و نداشتن برنامه‌ مدون خسارت‌های جدی به بخش تولیدی ایجاد شده وارد می‌کند؛ صحبت از تولید شیر و مشکلاتی که فعالان این بخش با آن مواجه هستند.

ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دامدارای از یک طرف و بحث فروش محصولات تولیدی از عمده‌ترین نگرانی‌های این روزهای دامداران است که در صورت برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم از ظرفیت تولیدی کشور به نحو مناسب بهره‌برداری کرد.

 

در تابستان سال 97 وزارت صمت دستور توقف صادرات شیر خشک را صادر کرد؛ دستوری که با اعتراض تولید کنندگان شیرخشک، دامداران و نمایندگان مجلس روبرو شد، آنها معتقد بودند دستور توقف صادرات شیرخشک خارج از اختیارات وزارت صمت و دستوری غیرقانونی است که در نهایت، روند پیشرفت و توسعه این صنعت را دچار مشکل می‌کند، بازارهای صادراتی حذف و کشور از درآمدهای ارزی محروم می‌شود.

*نبود برنامه مدون برای حمایت از تولید

رضا سعیدی یکی از تولیدکنندگان شیر در شرق مازندران، درباره چالش‌های تولید شیر، گفت: برنامه حمایتی برای تولید شیر در کشور و حتی استان وجود ندارد.

برنامه حمایتی برای تولید شیر در کشور و حتی استان وجود ندارد

 

وی با اعلام اینکه دامدار باید نهاده‌های دامی را به صورت نقد خریداری کند، افزود: کارخانه‌داران  بهای شیر را در طولانی مدت پرداخت می‌کنند و برخی مواقع هم به دلیل مطرح کردن بار میکروبی بالا از خرید امتناع می‌کنند.

 

این دامدار اضافه کرد: در حال حاضر انگیزه‌ای برای تولید شیر در مازندران با وجود اینکه علوفه نسبت به دیگر استان‌ها در دسترس است، وجود ندارد.

الهیار ولی‌زاده رئیس اتحادیه دامداران مازندران  نیز که خود یک دامدار است به بخشی از چالش‌های این قشر اشاره می‌کند و در ارتباط با چالشی که دامداران در مازندران دارند، گفت: کارخانجات شیر تولیدی دامداران را به موقع خریداری نکرده و نسبت به پرداخت بهای به موقع شیر اقدام نمی‌کنند.

رئیس اتحادیه دامداران مازندران با اعلام اینکه کارخانه‌داران به بهانه‌ی سنتی بودن تولید شیر در استان نسبت به خرید اقدام نمی‌کنند، گفت: 80 درصد  شیرهای تولیدی در مازندران سنتی است که کم توجهی به این بخش ضربه جدی به مشاغل خرد سنتی در استان وارد می‌کند.